Herbestemming koelschuur Zwaag

Dorpsstraat, Zwaag

Herbestemming koelschuur naar wonen en werken

PROGRAMMA
Wonen & werken
ARCHITECT
Bart Knuvers (OA)
STATUS
gereed
JAAR
2014 – 2016
LOCATIE
Zwaag
OPRACHTGEVER
particulier
FOTOGRAFIE / 3D
Bart Knuvers (OA)
AANNEMER
Stefan van der Brugge Renovatie & Onderhoud
CONSTRUCTEUR
Clignett Constructieadvies BV

BESCHRIJVING

Voor de particuliere opdrachtgevers was er de wens tot het herbestemmen van de bestaande, leegstaande koelschuur. O.A architectuur BNA heeft een ontwerp gemaakt waarbij de nok verhoogd is van de koelschuur, maar wel dezelfde karakteristieke kap heeft behouden. Door het verhogen van de kap was het mogelijk om hier een deel wonen en deel werken te realiseren. Tevens is op de begane grond ruimte vrijgehouden voor een ruime garage / stalling voor zowel caravan als auto’s.
De ruimtes onder de kapconstructie zijn zo ingedeeld dat ze in de toekomst kunnen worden gebruikt als (zorg)appartement en men niet het gehele terrein hoeven te verlaten.