Transparante uitbreiding monument

Driebergsestraatweg, Doorn

Glazen uitbreiding gemeentelijk monument Doorn

PROGRAMMA
Wonen
ARCHITECT
Bart Knuvers (OA)
STATUS
gereed
JAAR
2017 – 2018
LOCATIE
Doorn
OPRACHTGEVER
particulier
FOTOGRAFIE / 3D
Roy van Buuren
AANNEMER
Boswijk Bouw
CONSTRUCTEUR
conStabiel

BESCHRIJVING

Voor een groot gezin in Doorn heeft O.A. architectuur BNA een ontwerp gemaakt voor uitbreiding waarbij de karakteristieken van het monument overeind blijven staan.
Door middel van een gehele transparante uitbreiding met minimale detaillering zijn er doorzichten ontstaan naar het bestaande, witgestucte woonhuis. In deze glazen aanbouw is door middel van een vrijstaande houten box een slaapkamer met badkamer ensuite gecreëerd. De box is losgehouden van het plafond waardoor binnen in deze transparante uitbouw de openheid wordt doorgevoerd.